Er vippeserum skadeligt? Få svaret her.

07. May 2020

En gang imellem får vi henvendelser fra kvinder, der gerne vil vide, om vores vippeserum kan have skadelige effekter. Til det er vores korte svar altid: Nej. Når det så er sagt, så reagerer vi alle forskelligt, og derfor er det naturligvis heller ikke muligt at give nogen garantier. Sådan er det med alle typer kosmetik- og plejeprodukter. Ikke desto mindre adskiller vores vippeserum sig fra andre på markedet ved at være rig på planteekstrakter og naturlige ingredienser, der er skabt uden brug af hormonforstyrrende elementer og ovenikøbet egnet til kvinder med følsom og/eller sart hud omkring øjenregionen.


Hos Serumnordic ønsker vi at skabe gennemsigtighed omkring vores produkt, da vi ved, hvor påpasselige kvinder bør og skal være omkring deres valg af kosmetik- og plejeprodukter. Derfor skal det også være nemt at gennemskue, hvad vores vippeserum indeholder. På forsiden kan du finde en liste med ingredienserne, som vores serum er skabt ud fra, men hvis du gerne vil blive endnu klogere på, hvad de forskellige ingredienser bidrager med, bør du i den grad læse med her. I dette indlæg går vi nemlig i dybden med ingredienserne i vores vippeserum, og samtidigt vender vi det aktive og omdiskuterede stof prostaglandin.


Benytter Serumnordic prostaglandin?

Lad os begynde med det vigtigste og ikke mindst mest interessante først: Vores vippeserum indeholder ikke det aktive stof prostaglandin. Når samtalen falder på øjenvippeserum, falder den automatisk også på stoffet prostaglandin. Og det er ikke uden grund. Nogle af de førende øjenvippeserummer på markedet indeholder nemlig prostaglandin, da det stimulerer væksten af brynhår og øjenvipper. Det er særdeles effektivt, og mange producenter af øjenvippeserum benytter eller har benyttet sig af det af netop dén grund.


Ikke desto mindre er og bliver prostaglandin et lægemiddel, hvilket også har fået læger til at stille spørgsmålstegn til produkterne og diskutere, hvorvidt prostaglandin overhovedet hører hjemme i kosmetik – især hvis forbrugeren ikke bliver gjort direkte opmærksom på det. Almindeligvis bliver prostaglandin brugt i øjendråber mod grøn stær, og det har bivirkninger i form af irritation og varige pigmentændringer i øjet, ligesom det også kan risikere at påvirke graviditet og fødselsveer. Det er altså ikke et stof med få eller for den sags skyld ubetydelige bivirkninger, og som forbruger skal du naturligvis være opmærksom på, at der kan være disse bivirkninger.


Når det så er sagt, har der ikke være sundhedsmæssige reklamationer på øjenvippeserum i Danmark. Bortset fra en lille smule svien ved påførelse. Hele debatten drejer sig ganske enkelt om, at der bliver brugt et lægemiddel i et kosmetikprodukt. Eftersom vi ikke anvender lægemidlet prostaglandin og udelukkende benytter os af naturlige ingredienser, bør der ikke være noget at frygte, men til trods for det kan vi hos Serumnordic hverken give garantier eller stå til ansvar for, hvad der sker, når du bruger serum til øjenvipperne.

Hvad indeholder øjenvippeserum fra Serumnordic?

Som skrevet indledningsvist ønsker vi at skabe gennemsigtighed omkring vores produkt, så du ved nøjagtigt, hvad du får. I forlængelse heraf er det vigtigt for os, at du både kan finde en tydelig ingrediensliste i æsken og på hjemmesiden. Vores produkt består udelukkende af naturlige ingredienser og er uden hormonforstyrrende stoffer, således det kan anvendes af flest mulige. Det kan endda anvendes, hvis du har sarte og følsomme øjne eller under en eventuel graviditet. Du kan se, hvad vores øjenvippeserum præcist indeholder i listen nedenfor:

 • Vand
 • Panthenol
 • Propylene glycol
 • Aloe barbadensis bladekstrakt
 • Niacinamide
 • Portulaca oleraceaekstrakt
 • Terminalia chebula frugtekstrakt
 • Panax ginseng rodekstrakt
 • Malus domestica (æble) frugtcellerekstrakter
 • Allantoin
 • Tocopherol (vitamin E)
 • Sorbitol
 • Phenoxyethanol
 • Tripeptide-1
 • Myristoyl pentapeptide-4

Det kan umiddelbart være en jungle at tyde, hvad de forskellige ingredienser bidrager med. Derfor gennemgår vi nogle af de primære, som netop er med til at stimulere hårenes vækst i bryn og vipper, forstærke hårvæksten og modvirke hårtab samt forlænge vipperne.


Tocopherol (vitamin E) samt aloe barbadensis bladekstrakt, portulaca oleraceaekstrakt, terminialia chebula frugtekstrakt og malus domestica frugtcelleekstrakter bidrager hver især med vitaminer og frugtsyre, som tilfører vipper og bryn vækst og ”liv” foruden at holde dem dehydreret og forebygge hårtab. Panax Ginseng er derimod en supereffektiv energibooster, som gør, at dine bryn og vipper gror hurtigere end normalt. Hos Serumnordicbenytter vi desuden også en patenteret peptidformel, myristoyl pentapeptide-4, hvilket netop er dén, der trænger ind i hårsækkene og stimulerer hårene, så de vokser.